A fost lansat GREPIT 5

Detalii

GREPIT-Botoşani, lansează cea de-a 5-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie şi Dezvoltare în IT „GREPIT”. Evenimentul se va desfăşura în cadrul Festivalului Naţional de Tehnologii Informatice 2010.

Participarea, ca şi concurent, este permisă doar tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 20 ani, pe baza CNP-ului, indiferent dacă este elev sau nu. Nu se acceptă înscrieri din partea altor persoane.

Dorim ca la acestă ediţie să veniţi cu cât mai multe idei în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea concursului. Dorim o implicarea cât mai activă a participanţilor.

Data

Va fi la alegere dintre următoarele opţiuni:

 • Ultima săptămână din august (26-31);
 • Prima săptămână din septembrie (1-8).

Dacă doriţi să propuneţi alte date, vă rugăm să specificaţi printr-un comentariu la acestă însemnare.

Premii

Marele premiu este un laptop. Vor mai fi şi alte premii care vor fi anunţate pe parcusul promovării concursului.

Categorii competiţionale

1. Design şi Dezvoltare Web;
2. Software Educaţional şi Utilitar;
3. Media( Foto şi Video).

Susţine GREPIT 5

GREPIT 5

Alte informaţii

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi www.grepit.info/contact/, sau să lasaţi un comentariu la această însemnare.

Comentarii
 • Din cate imi amintesc eu din liceu, in decursul lunii august multi dintre elevi sunt in excursii/tabere la mare/munte, deci votez pentru 1-8 septembrie.

 • […] cea de-a 5-a editie a Concursului National de Creatie si Dezvoltare in IT, eveniment ce se va desfasura in cadrul Festivalului National de Tehnologii Informatice 2010. […]

 • Sper ca cu ocazia celei de-a 5-a editie a Grepit v-a aparea si o sectiune dedicata programarii in Retele de Calculatoare(aplicabilitate UNIX/Windows) si programare sub Engine-ul GUI.

 • Aplicatile compatibile cu UNIX/Windows/MAC se numesc softuri portabile(Exemplu, cele scrise in Java, pot fi rulate si pe telefoane cu „discuri”(ala dupa vremuri 🙂 trb sa instalezi o masina virtuala Java).

  Programarea in retea, se numeste programare distribuita(cu socketi)

  si Engine-ul GUI, nu exista, acestea se numesc interfete grafice – utilizatori, adica Graphical user interface. In fine… poate te-ai referit la GDI(Graphics Device Interface) , dar oricum nu este un engine…

 • E foarte interesanta programarea pe socket-uri.

  Nu cred ca se regasesc prea multe persoane intre 14-19 ani care sa programeze pe socket-uri.

  Dar cu siguranta o sa ne gandim si la o astfel de sectiune.

  Alte idei?

 • Ciudat, programarea pe socket-uri mi se pare o arie foarte interesanta a acestui domeniu.

  Nu stiu ce sa spun in privinta numarului de tineri ce se pricep la asta,insa banuiesc ca ar fi cativa. 🙂

 • Anul trecut dupa terminarea GREPIT 4 aparuse posibilitatea de inscriere pana la 22 de ani, dupa cate imi aduc eu aminte, dar acum vad ca scrie 14-19. Este definitiv?

 • Neatza lume…
  Unii dintre noi probabil o sa fim la facultati in strainatate la anul si majoritatea dintre acestea incep cursurile pe 2,3,4,5, septembrie. Daca puteti pune concursul la sfarsitul lui august ar fi perfect 😀 ca sa putem sa venim si noi 🙂

 • Pana in ce data te poti inscrie?
  Si al categoria de Media, ce include asta?

 • @Adrian – Ionel Corduneanu Absolut tot ce ai zis tu poate foarte frumos sa intre la categoriile deja publicate de organizatori (ex: Software utilitar & educational).

  Criteriile de jurizare sunt facute sa fie adaptate la orice fel de aplicatie. La infoeducatie sunt aceleasi 3 categorii de 16 ani si toate au fost bune si frumoase – asa ca nu are rost sa se invete categorii aiurea.

  E cam fortat termenul de programare „in” retele de calculatoare. Programarea distribuita nu e chiar acelasi lucru niste softuri care comunica in retea – cel putin in parerea mea 🙂

 • Buna ziua!
  Vreau sa va aduc in atentie faptul ca logo-ul „Susţine GREPIT 5” nu functioneaza probabil imaginea care este in cod nu mai exista in acea locatie precizata.
  O zi buna!

 • La sectiune „Media” se pot inscrie si clipuri generate cu programe de grafica 3D gen 3DS Max, Maya?

 • buna ziua! de ce nu propuneti o perioada de inscriere care sa cuprinda ambele luni, respectiv si august, si septembrie…atunci cred ca toti ar avea posibilitatea de inscriere, si cei care studiaza in strainatate si cei care au programate vacantele la sfarsitul lunii august…ba chiar as propune sa se poata face inscrieri si dupa 15 septembrie, sunt elevi care nu stiu de acest concurs, iar noi, profesorii ii putem anunta dupa 15 septembrie, chiar 20….va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*