Echipa şi Concursul „GREPIT”

GREPIT este o iniţiativă dedicată dezvoltării competenţelor tinerilor pasionaţi de calculatoare, prin simularea unui mediu competiţional dar şi colaborativ, provocator şi fascinant, similar cu domeniul IT din secolul XXI.

Competenţele pentru Societatea Informaţională îşi găsesc astfel un creuzet ideal pentru formare, iar aplicaţiile dezvoltate de către participanţi pot constitui startul pentru progresele semnificative în domeniul IT din următorul deceniu.

Concursul este şi va rămâne un proiect realizat „de tineri şi pentru tineri”, ceea ce îl face extrem de atractiv pentru participanţi şi unic în rândul concursurilor de informatică.

GREPIT a fost înfiinţat pe 16 august 2007, în cadrul unei întâlniri semi-formale pe teme IT. Întâlnirea a avut ca participanţi tineri din Botoşani cu o pasiune comună: domeniul IT.

Fondarea acestui grup a pornit de la ideea că o aplicaţie informatică semnificativă poate fi realizată mai eficient de un grup decât de aceleaşi persoane lucrând individual. În plus, grupul se dezvoltă mult mai repede, ca rezultat al schimbului permanent de cunoştinţe şi competenţe între membri. Astfel, misiunea principală a grupului GREPIT este de a realiza comunităţi de practică, susţinute de întâlniri periodice faţă în faţă, pentru a sprijini tineri din şcoli şi licee în parcursul lor de formare de excelenţă în domeniul IT.

Membrii GREPIT desfăşoară o activitate voluntară în proiectele pe care le realizează.