Jobby

Proiect adăugat de Axinte Tudor și Tudor Ducaru
Categoria Software - Utilitar
19 august 2018


Descriere scurtă:
Jobby este o aplicatie care isi propune sa conecteze electricienii, instalatorii, tamplarii si muncitorii calificati cu persoane fizice care se afla in cautare de forta de munca calificata. Romania duce lipsa de specialisti, iar acest lucru se vede cel mai bine cand apare o problema: de la o simpla teava sparta pana la o renovare completa a unei locuinte, daca nu cunosti pe cineva din domeniu sansele tale sa gasesti o solutie de calitate fara sa cheltuiesti foarte mult sunt minime. Aici intervine Jobby, avand o baza de date mare cu specialisti din fiecare domeniu, atat persoane fizice cat si persoane juridice, identificarea unei solutii este simpla: totul porneste de la un set de fotografii, o descriere a problemei de rezolvat si un timp maxim alocat pentru solutionarea problemei. Urmeaza o licitatie in care poti alege cel mai bun raport calitate pret, fiecare meserias avand un rating si un portofoliu cu lucrari anterioare. Avantajul muncitorilor este ca se pune accent pe calitate, sistemul de rating fiind foarte bine pus la punct, acestia sunt motivati sa lucreze cat mai mult pentru a-si dezvolta portofoliul si a practia un pret mai mare. Clientul este si el avantajat, avand siguranta ca alege o persoana de incredere si garantia ca va obtine un pret bun, comparand mai multe oferte pentru acceasi lucrare. Monetizarea este asemanatoare cu cea de la aplicatia Uber, dupa ce alege una dintre persoanele calificate care s-au oferit sa execute lucrarea, clientul plateste, iar banii ajung in contul meseriasului. Banii ajung in contul muncitorului abia dupa ce clientul a declarat lucrarea terminate (la receptia lucrarii), totul se intampla digital si lucrarea astfel are o garantie mai mare decat in cadrul platii cash. La fiecare tranzactie, jobby isi opreste un comision din suma totala. Ca alternativa la plata comisionului, utilizatorii aplicatiei pot alege sa achizitioneze un pachet premium lunar care ii scuteste de acesta si le ofera alte beneficii precum anunturi promovate. Un tamplar poate avea oricand nevoie de un electrician sa ii repare o siguranta, asa ca orice specialist poate sa devina la randul sau client si vice versa. Acest feature precum si un sistem de marketing inteligent va ajuta la mentinerea unui echilibru intre numarul de specialisti si numarul de oferte din aplicatie, comunitatea putand sa creasca incet si sigur. Un specialist care acceseaza pentru prima data aplicatia va avea posbilitiatea sa isi ataseze un CV, dovedind experienta si va avea acces la toate anunturile din domeniul sau, pentru a incepe cu usurinta sa puna bazele unui portofoliu care sa sugereze siguranta si incredere. Natura aplicatiei permite cu usurinta dezvoltarea pe viitor in alte domenii: bone, menajere, IT&Software, si alte tipuri de servicii. Piata internationala poate reprezenta si ea un pas important pentru jobby, o idee care are potentialul sa urmeze succesul unui gigant ca Uber, Airbnb, Upwork, etc.

Prezentare:

Jobby are la baza problema lipsei de specialisti: 72% din firmele din Romania duc lipsa de muncitori calificati (sursa: DIGI24), deoarce majoritatea meseriasilor pleaca in strainatate din cauza veniturilor reduse comparate cu cele din vestul Europei. In plus, oamenii de rand cu probleme casnice sunt pusi in dificultate cand vine vorba de gasirea de electricieni, instalatori, zugravi etc, acestia apeland cel mai des la cunostinte si siteuri de anunturi online. In urma unui studiu personal am descoperit ca majoritatea din participanti apeleaza la platforma OLX, prin intermediul careia oricine isi poate creea un anunt, clientul neavand nicio posibilitate de a verifica lucrarile anterioare ale celui ce publica anuntul si nestiind daca este de incredere.
Noi ne propunem sa rezolvam aceasta problema prin creerea unui sistem simplu de utilizat care conecteaza clientii si specialistii. Clientul care are o nevoie de forta de munca calificata pune un anunt si ataseaza o descriere si niste poze, astfel incat constatarea problemei sa fie cat mai usoara. Anuntul este publicat intr-o categorie, pe siteul jobby, de exemplu, “instalatii sanitare”, unde personal calificat din domeniu liciteaza, adaugand pe langa suma de bani solicitata pentru executia lucrarii si un timp in care respectiva persoana este disponibila sa ajunga si sa rezolve problema. In urma licitatiei, clientul alege in functie de ratingul muncitorului si profilul sau, care include o poza, un portofoliu cu lucrari finalizate si imagini inainte si dupa exectutia lucrarilor, testimoniale de la fosti clienti si daca este cazul, studii de specialitate si experienta in domeniu. In cazul in care specialistul descopera ca problema este mai complicata decat cea prezentata in anunt, adica, pentru remediere este nevoie de resurse suplimentare, acesta poate sa solicite o suma mai mare decat cea licitata pe aplicatie, sau licitatia se poate relua cu termeni noi.
Avantajul solutiei oferite de noi este sistemul bazat pe caliatea muncii, dar si simplitatatea procesului de rezolvare a unei probleme. Specialisti isi pot gasi mult mai usor de lucru, fiind motivati sa continue sa utilizeze aplicatia pentru a-si creea un portofoliu mai bogat si a practica un tarif mai ridicat, iar clientii au acces la o baza mare de specialisti, avand siguranta ca vor gasi intr-un timp optim pe cineva de incredere si cu experienta in domeniu.

Accesări: 1.193
Toate proiectele înscrise la GREPIT 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*