FizX

Proiect adăugat de Niță Eduard-Marian
Categoria Software - Educațional
9 august 2018


Descriere scurtă:
FizX este o platformă educațională pentru bacalaureat ce are scopul de a face disciplina fizică cât mai accesibilă, prezentând-o într-un mod cât mai simplu, atractiv și interactiv.

Prezentare:

În momentul de față, dacă ai întreba un copil de gimnaziu, un adolescent de liceu sau chiar un adult ce se întoarce de la locul de muncă, care a fost obiectul cel mai greu pe care l-a studiat în timpul învățământului obligatoriu, cel mai probabil răspuns ar fi FIZICA.
Fizica a primit stereotipul de bau-bau al științelor, titlu căpătat pe nedrept. Acest lucru se datorează unor profesori prea puțin interesați sau a prezentării prea monotone a materiei, ce trebuie să aibe la bază experimente sau alte activități care să ajute elevul să înteleagă și să fie captivat.
Pe plan online, în România nu există multe site-uri dedicate prezentării acestei materii, iar cele care există prezintă materia într-un mod plictisitor, de cele mai multe ori aspectul paginii este unul monoton, materia fiind expusă sub forma unor ziduri de text ce fac căutarea informației cât mai grea.
FizX este o platformă ce are la bază HTML, CSS, JS (+jQuery), ce are scopul de a face disciplina fizică cât mai accesibilă, prezentând-o într-un mod cât mai simplu, atractiv și interactiv.
FizX prezintă o serie de simulări create cu ajutorul elementului ce ajută elevul să înteleagă materia descrisă și pune la dispoziție modalități de verificare a cunoștințelor, cum ar fi lucrarea unor modele de bacalaureat sau rezolvarea unui test fulger de tip grilă.
Imaginile utilizate pentru a ilustra diferite schițe și desene tehnice au fost create cu ajutorul GIMP, iar formulele și restul ecuațiilor au fost create folosind limbajul LaTeX și au fost editate ulterior folosind GIMP.

Accesări: 967
Toate proiectele înscrise la GREPIT 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*