Explore¹⁰⁰

Proiect adăugat de Minea Claudiu Bogdan
Categoria Software - Educațional
30 iulie 2018


Descriere scurtă:
Explorează, învață, câștigă! Consider că cel mai bun mod de a învăța este cel care îl solicită pe receptorul informației și îi oferă o satisfacție pe cât posibil imediată. Astfel, am creat platforma Explore100 – aceasta are ca scop promovarea istoriei dar și a punctelor curente de atracție din România, totodată încurajând utilizatorul să le viziteze în realitate – un dispozitiv construit special în acest scop urmărește progresul utilizatorului și îi oferă puncte când vizitează fizic punctele de interes de pe teritoriul țării.

Prezentare:

TEHNOLOGII
-> O mare parte a proiectului este programată în limbajul Javascript. Acesta este folosit pentru manipularea interfeței programului interactiv, concomitent cu desfășurarea activității utilizatorului. NodeJS este folosit pe partea de server, împreună cu modulul Express. Acesta facilitează construirea API-ului și găzduirea paginilor pentru frontend.
-> SocketIO este folosit pentru a menține comunicarea între aplicația client și server și pentru a emite evenimente în timp real (de exemplu, pentru a actualiza pagina instant odată cu intervenția din partea dispozitivului dedicat).
-> HTML5, CSS3, JS: Boostrap 4, jQuery, jQuery UI, JustGage, RaphaëlJS și AngularJS au fost integrate pentru a construi o interfață interactivă, rapidă și responsive.
-> Impress, cunoscut și ca „PowerPoint pentru Web”, împreună cu constructorul de prezentări „StrutIO” au fost folosite pentru a realiza o prezentare atractivă a obiectivelor.
-> Arduino pe platformă ESP8266, împreună cu limbajul de programare C++ au fost folosite pentru realizarea dispozitivului client GPS – acesta a fost asamblat și programat de la 0 pentru compatibilitate cu proiectul prezentat.

CERINȚE SISTEM
NodeJS & NPM, Electron, Arduino IDE

Demo video: https://www.youtube.com/watch?v=YdL3EPJUVzQ

Accesări: 1.387
Toate proiectele înscrise la GREPIT 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*