Digiart

Proiect adăugat de Dragos Badea și Daniel Năstase
Categoria Software - Utilitar
19 august 2018


Descriere scurtă:
Concursurile de pictura, fotografie sau grafica sunt niste mijloace foarte utile de invatare, creativitate, autodescoperire si chiar relaxare. Aplicatia DigiArt are rolul de a facilita desfasurarea concursurilor de acest gen într-un mediu virtual unde jurații pot acorda cu usurință note lucrărilor realizate de participanți printr-un sistem de rating de la 1 la 5. De asemenea, permite unui număr mai mare de persoane sa descopere creațiile altora si astfel să învețe despre arta.

Prezentare:

-Aplicația a fost scrisă folosind IDE-ul Android Studio.
-În cea mai mare parte, proiectul este programat folosind limbajul Java. Acesta controlează toată partea de back-end, asigurând toată funcționalitatea aplicației.
-Cu XML am construit interfața aplicației: simplă, aspect user-friendly, astfel încât utilizatorul să poată deduce cu ușurință acțiunile butoanelor fără a fi nevoie de explicații suplimentare. -Baza de date este una online, oferita de Google: Firebase. Este foarte versatilă și ne oferă biblioteci care ușurează scrierea codului în ceea ce privește autentificarea, crearea de conturi și stocarea informațiilor utilizatorilor. -Ne folosim de Picasso, o bibliotecă specială Android pentru descărcarea, salvarea și editarea imaginilor.
-Șablonul postărilor și afișarea lor este asigurată de cardView și recyclerView.
Video pezentare: https://www.youtube.com/watch?v=cIZdNIXkD4g&t=50s

Accesări: 861
Toate proiectele înscrise la GREPIT 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*