AquaReminder

Proiect adăugat de Ababei Daniel
Categoria Software - Utilitar
16 august 2018


Descriere scurtă:
Imaginea de ansamblu a corpului uman este in procent de 60% apa. O teorie spune sa-ti asculti corpul si sa bei apa cand iti este sete, dar tulburarile hidro-electrolitice sunt deja instalate cu mult inaintea aparitiei senzatiei de sete. Aplicatia AquaReminder determina momentele optime pentru o hidratare corecta pe parcursul zilei. Alegerea prioritatilor in construirea carierei ne influenteaza adeseori viata, sarind peste momente cu adevarat importante. Aplicatia ofera solutia unui astfel de moment: hidratarea in timpi optimi.

Prezentare:

Eficienta si usor de accesat, AquaReminder este o aplicatie utilitara dezvoltata pentru Android al carei scop este sa-i aminteasca periodic utilizatorului, prin notificari in timp real, sa se hidrateze. Este solutia care creste calitatea vietii, identificand si monitorizand volumul de apa necesar.

AquaReminder se poate integra usor in viata de zi cu zi, influentand benefic perspectiva asupra calitatii vietii:
– Trimite notificari in timp real ce informeaza utilizatorul cu privire la momentul optim si la cantitatea de apa pe care trebuie sa o consume
– Pentru a calcula aceasta cantitate analizeaza atat indicatori ai mediului, cat si ai utilizatorului
– Permite urmarirea progresului zilnic.

Aplicatia este programata in Android Studio, folosind limbajul de programare Java.
Adresa de email si parola asociata contului pe care utilizatorul il creeaza pentru a utiliza aplicatia sunt stocate in Firebase pentru o mai buna siguranta a datelor, in timp ce alte informatii necesare algoritmului sunt stocate local.
Pentru o mai buna acuratete, AquaReminder preia latitudinea si longitudinea la care se afla dispozitivul, le trimite intr-un query catre https://openweathermap.org/ si primeste informatiile necesare in format JSON, fiind apoi prelucrate si integrate in algoritm.

Astfel, aplicatia personalizeaza detaliat interactiunea fiecarui utilizator in functie de necesarul de apa pe parcursul a 24 de ore.

Este gandita si dezvoltata pentru a fi folosita, prin intermediul unui smartphone, de catre toate categoriile sociale, de la angajati ai multinationalelor la calatori prin lume.

Accesări: 940
Toate proiectele înscrise la GREPIT 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*