AlgoBoss

Proiect adăugat de Radu Rica
Categoria Software - Educațional
20 august 2018


Descriere scurtă:
AlgoBoss este o platforma destinata persoanelor care doresc sa invete informatica.

Prezentare:

Algoritmul este o metodă generală de rezolvare a unei clase de probleme. Nu este de ajuns. Există multe asemenea metode de rezolvare, dar trebuie să le considerăm doar pe cele care se termină într-un timp finit, sau într-un timp util pentru noi. De asemenea, esenţial este faptul că un algoritm să fie descris clar, fără ambiguităţi, pentru a putea fi înţeles de oricine.
Programarea se bazeaza pe rezolvarea de probleme. Fireşte, nu orice gen de probleme, ci acelea care operează cu informaţii şi pot fi modelate pe calculator. Dacă nu ştim o metodă generală de rezolvare a problemelor, ci doar un număr de rezolvări de probleme particulare, nu vom putea să ne descurcăm cu uşurinţă în situaţii noi. Noi trebuie să stăpânim tehnica rezolvării de probleme de programare şi nu să învăţăm pe de rost cum se rezolva problema X sau problema Y. Dacă ştim să realizăm un program prin care să desenăm, pe ecranul calculatorului, un pătrat roşu şi un pătrat verde nu trebuie să fim mulţumiţi! Trebuie să vedem cum putem desena un pătrat de orice culoare şi în orice poziţie a ecranului. Adică să determinăm algoritmul de rezolvare a problemei desenării pătratelor.
Astfel acest soft educational se adreseaza elevilor din scoli si licee, dar si celor care vor sa devina programatori si isi propune sa il introduca pe utilizator in lumea algoritmicii si sa ii dezvolte gandirea acestuia prezentandu-i elementele de baza ale algoritmicii precum cele mai utilizate structuri de date ,dar si alti algoritmi celebri sub forma unor animatii usor de inteles.
De asemenea aplicatia contine si un mediu de dezvoltare compatibil cu majoritatea limbajelor de programare uzuale si un curs al limbajului cel mai utilizat de incepatori si anume C/C++.
Utilizatorul isi poate crea un cont in care sa salveze progresul parcurs si poate vizualiza progresul colegilor sai.
Aplicatia a fost realizata in C#, datele sunt pastrate in format json,iar versiunea finala foloseste si un api,in node.js.Pentru visualizarea algoritmilor am folosit visualgo.net,cu exceptia grafurilor pentru care am realizat simularea algoritmilor in C#.Pentru mediul de dezvoltare am folosit repl.it .

Accesări: 852
Toate proiectele înscrise la GREPIT 11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*