Conferința GREPIT Next – Râmnicu Vâlcea

Prima conferință GREPIT Next din 2016 se va desfășura pe 5 martie, la Râmnicu Vâlcea. Evenimentul începe de la ora 11:00 și va avea loc în Cuibul Cetățeniei Active, din cadrul Biliotecii Județene Vâlcea. Participarea este gratuită – eveniment pe Facebook.

Vom discuta despre STEM, open source, Internet of Things (IoT), realitate virtuală și realitate augmentată.
Vorbitori: Alex Palcuie, Doru Ștefănescu, Lucian Apostol, Sebastian Irimia și Iulian Buliga.

GREPIT Next

 

Parteneri

Cuibul Cetățeniei Active   Cuibul Cetățeniei Active – Râmnicu Vâlcea, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea

Despre conferințele GREPIT Next
Sunt o serie de micro-evenimente locale, prin intermediul cărora se dorește creșterea interesului tinerilor faţă de STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). În 2015, am organizat 5 astfel de evenimente (Botoșani – BT, Drobeta-Turnu Severin – MH , Slatina – OT, Zalău și Slobozia – IL), în cadrul Festivalului de Tehnologii Informatice.

Conferințele sunt structurate astel încât să permită crearea unui cadru de educaţie interactivă, complementar față de mediul formal de învățare. Participanţii vor putea experimenta aplicabilitatea unor elemente teoretice alături de profesioniști în domeniu. Se vor prezenta exemple de bune practici în STEM, cu precădere în domeniul tehnologiilor informatice.

Pe lângă prezentări și experimente, vor avea loc și dezbateri interactive privind rolul STEM în școală, dar și despre oportunitățile de dezvoltare a unei cariere în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*