Festivalul de Tehnologii Informatice a fost organizat pentru prima dată în 2009 pentru a oferi participanților un cadru mai larg de învăţare practică prin intermediul evenimentelor desfăşurate pe durata a 6 zile: atelierele de lucru, schimburi de experienţă, prezentări tematice şi dezbateri interactive.
Următoarele 3 ediții ale festivalului au adunat peste 170 de participanţi.

Ediția din acest an, introduce o serie de conferințe locale, denumite GREPIT Next, unde participanții vor putea experimenta aplicabilitatea unor elemente teoretice alături de profesioniști în domeniu. Pe lângă prezentări și experimente, vor avea loc și dezbateri interactive privind rolul STEM în școală, dar și despre oportunitățile de dezvoltare ale unei cariere în acest domeniu.

Obiectivul acestor conferințe este de a încuraja tinerii să creeze și să dezvolte proiecte interesante și inovatoare. Mai multe detalii despre GREPIT Next se găsesc la adresa: http://www.grepit.info/conferintele-locale-grepit-next-2015/

Evenimentul principal al festivalului este concursul GREPIT, prin intermediul căruia sunt selectați participanții la etapa finală a festivalului. Ajuns la ediția a 8-a, concursul are 4 categorii (aplicații web, aplicații utilitare și jocuri, robotică și media). Oferă participanților posibilitatea de a depune proiecte, care vor fi  evaluate de un juriu cu experiență în domeniul respectiv. Pe lângă evaluare, juriul va oferi un feedback privind elementele care necesită mai multă atenție din partea participanților și sugestii privind continuarea dezvoltării proiectelor.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați secțiunea concurs din cadrul meniului principal.

Prin intermediul festivalului, se dorește dezvoltarea unor abilități de lucru în echipă, dar și formarea de grupuri de studiu și lucru în domeniul tehnologiilor informatice și roboticii.

Public țintă: tineri cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani.
Perioada de desfășurare: 13 iulie – 15 septembrie.

Activități:

Conferințele locale GREPIT Next;
Concursul GREPIT, ediția a 8-a;
Ateliere de lucru;
Schimburi de experiență;
Dezbateri interactive.

Calendar:

18 iulie: Conferința GREPIT Next – Botoșani;
19 iulie: Conferința GREPIT Next – Suceava;
25 iulie: Conferința GREPIT Next – Drobeta Turnu-Severin;
1 august: Conferința GREPIT Next – Slatina;
8  august: Conferința GREPIT Next – Zalău;
iulie – 9 august: înscrieri la concursul GREPIT;
14-16 august: Întâlnire de proiect;
30 august – 4 septembrie: etapa finală a evenimentului.

Proiect de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*