La ediția a șaptea a concursului GREPIT vor exista următoarele categorii de concurs:

1. Design și Dezvoltare Web.

În cadrul acestei categorii, vă invităm să înscrieți doar proiecte ce au “menirea” să ruleze în browser: saituri sau aplicații web. Participarea nu va fi condiționată de tipul proiectului sau de limbajele folosite la dezvoltare. Puteți folosi orice limbaj sau tehnologie, singura condiție este să poată fi accesat prin intermediul unui server online.

Încurajăm folosirea de tehnologii noi precum AJAX, WebGL, Ruby on Rails, etc. În cadrul selecției proiectelor finaliste, pe lângă criteriile de jurizare, vom urmări și ideea, facilitățile, aspectul și complexitatea proiectelor înscrise.

2. Software

Este împărțită în 2 subcategorii: Software utilitar și Aplicații Mobile. Juriul va fi același pentru ambele subcategorii, dar premiile se vor acorda separat.

2.1 Software utilitar si Jocuri

În cadrul acestei categorii vă invităm să înscrieți proiecte dezvoltate în orice limbaj de programare, care să ruleze pe un sistem de operare pe desktop (Windows, Linux, Mac).

Proiectele ce au legătură cu educația sau cu procesul de învățare, denumite popular cu sintagma de “software educațional“, vor fi incluse în cadrul subsecțiunii software utilitar+jocuri desktop, dar pentru a se califica la etapa finală a concursului este necesar să se pună accentul mai mult pe partea de inovare și dezvoltare “software”. Nu se va lua în calcul partea de conținut specific legat de o materie sau alta.

Spre exemplu sunt acceptate proiectele care facilitează accesul elevilor la informație sau la cursuri, într-un mod interactiv, social, etc.
Nu vor fi acceptate proiectele care au o cantitate mare de informație specifică unei materii, dar pe partea de interactivitate au câteva sau câmpuri completarea unor teste de verificare.

2.2 Aplicații și Jocuri pe Mobil

În această categorie se pot înscrie aplicații sau jocuri ce rulează pe dispozitive mobile, indiferent de sistemul de operare (Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, Bada, etc ). Platforma pe care este dezvoltată aplicația nu reprezintă un criteriu de jurizare.

3. Robotică

Noua categorie a apărut din dorința de a încuraja tinerii cu aptitudini tehnice să realizeze proiecte în acest domeniu. În cadru categorii, vor fi acceptate proiecte ce au o componentă hardware ce funcționează automat.
Exemple: roboți în miniatura ce imită comportamentul unui om, animal sau a unei insecte, mașini automate, mini linii de producție, etc. Pe scurt, orice proiect  hardware ce conține un microcontroller sau un ansamblu de componente electronice ce realizează automatizarea.

Se vor puncta ideea, creativitatea și complexitatea proiectelor încrise.

Considerente generale.

 Juriul va fi format din minim 3 persoane, ce pot fi membri GREPIT, profesioniști în domeniu,  reprezentanți ai sponsorilor sau invitați.

Secțiunea Media nu se mai realizează anul acesta.  Această schimbare este menita pentru a ne concentra cât mai bine pe partea de IT a concursului.

Mai jos găsiți câteva dintre cele mai importante articole din regulamentul concursului:

  • Un proiect poate fi înscris la o singură categorie în concurs
  • Un participant sau o echipă poate înscrie mai multe proiecte în concurs, dar la etapa finală va fi ales cel care va fi considerat mai bun la prejurizare. Chiar dacă și al doilea proiect este mai bun decat altele care se califică la etapa finală, doar unul singur va intra în concurs.
    Participantul este liber să prinzinte proiectul extins în cadrul workshop-urilor sau a sesiunilor de prezentare, dacă programul va permite acest lucru.
  • Nu vor fi acceptate proiecte ce au sub semnul întrebării originalitatea. Participantul trebuie să demonstreze faptul că el este autorul de drept al lucrării.
  • Nu sunt acceptate proiecte incomplete.
  • Participantul nu are voie să facă  modifice în mod radical designul, scopul sau a funcţionalităţile proiectului în perioada dintre finalul înscrierilor şi începerea etapei finale a concursului GREPIT;
  • La înscriere, participantul trebuie să încarce proiectul pe site cu o descriere adecvată. Proiectele ce nu au o descriere completă si corectă vor creea dificultăți juriului să înțeleagă despre ce e vorba si e posibil să primească mai puține puncte decât ar fi meritat daca ar fi fost adăugată o descriere completă.
  • Participantul trebuie să încarce o prezentare video sau în imagini (screenshot-uri, prezentare power point, etc ) a proiectului. Aceste fișiere vor fi vizibile de către oricine vizitează site-ul.
  • Participantul trebuie să încarce o monstră din cod pentru a demonstra că el este autorul lucrării. Aceste fișiere vor fi încărcate separat și vor fi vizibile doar de către juriu. Pentru cei care consideră ca informațiile sunt prea importante pentru a le încărca pe site sunt sfătuiți să trimită monstrele la o adresă de email ce va fi anunțată ulterior.
  • Juriul sau oricine altcineva din GREPIT nu se va folosi de sursele primite, iar acestea vor fi șterse după desfăsurarea concursului.
  • Drepturile de autor ale proiectului vor rămâne la participanți. Ținem foarte mult la drepturile de autor si suntem complet împotriva plagiatului.

Pentru a înscrie proiectul în concurs trebuie să îți creezi un cont, iar apoi să completezi formularul de înscriere.

Proiecte înscrise până acum la GREPIT 7.

[listare-proiecte parentid=”21″]

 

Comentarii
  • Daca proiectul tau poate fi accesat în același mod și de pe telefon și de pe desktop, atunci poate ar fi bine să îl înscrii la categoria „Design și dezvoltare web”.

    Dacă acelasi proiect are o interfață pentru desktop și alta pentru mobil, atunci le poți considera două proiecte separate și să le înscrii la ambele categorii. În etapa finală vei intra doar cu un proiect, cel care va fi considerat că are interfața mai bună, sau cel care va avea un avantaj competițional mai mare ( în funcție de celelalte proiecte înscrise la cele 2 categorii ).

    Dacă ai un proect foarte complex, care nu presupune existența unei interfețe ( motor, librărie, framework ), atunci îți recomand să îl înscrii la Software utilitar și Jocuri, pentru că la categoria Aplicații și Jocuri pe mobil va fi pus mai mult accent pe componenta mobilă a aplicației.

  • Chestia e că noi avem un framework cross-platform și probabil până atunci și un joc cu acest framework. Jocul o să fie mainly mobile targeted, dar considerând natura frameworkului, o să meargă și pe desktop fix la fel.

  • Așa cum am spus, dacă interfața pe care o prezinți e orientată pentru mobile, ar fi normal să participi la categoria Aplicații mobile. Chiar dacă partea din spate nu e dedicată pentru mobil, ea va fi luată în calcul serios pentru că reprezintă o parte importantă a interfeței rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*